Polen


Wandeltrektocht Biebrzamoerassen en Mazurische meren, etappe 2

PL_TREK2
  • 12-daagse individuele reis
    wandelen
  • gemiddeld nivo (2)
  • iedere dag van april t/m oktober.

Deze gevarieerde trektocht begint met enkele mooie moeraswandelingen in de uitgestrekte Biebrzamoerassen. Vervolgens trekt u door bossen, velden en langs meren naar de voormalige Pruisische stad Elk. Deze trekttocht is goed te combineren met andere trekttochten langs de Biebrzamoerassen en in het oostelijke Mazurische merengebied, zodat er een 18- of zelfs 25-daagse tocht ontstaat.

Het Noordoosten van Polen, gevormd tijdens de laatste ijstijd, is een uniek gebied in Europa. Het onregelmatige landschap dat door de ijsbedekking werd achtergelaten, heeft geleid tot de vorming van meertjes, uitgestrekte moerasgebieden en onregelmatige rivierstelsels. Het zand werd op sommige plaatsen opgewaaid tot duinen.
In dit prachtige landschap waar riviertjes, meren, bossen en kleinschalige landbouw elkaar afwisselen, vindt men uitgestrekte natuurgebieden. De noordelijkste band van het gebied, waar zich de meeste meren bevinden, staat bekend als het Mazurische merengebied.
Het Biebrzadal, het mooist en best bewaard gebleven laaglandmoeras van Europa vormt de zuidelijke begrenzing van het Mazurisch merengebied en voert een groot deel van het overtollige water van het merengebied af. In het voorjaar wemelt het in dit bijzonder waterrijke gebied van de vogels; maar liefst 176 broedvogels zijn er waargenomen. Het is ook leefgebied voor de eland, de bever en de otter. Zelfs de wolf is niet uit het gebied verdwenen.


>>Ga direct naar deze reis van Europa-Express

Meer informatie of deze reis boeken?

Dit is een reis van Europa-Express

>>Meer informatie vindt u op hun website


Het reisgebied

kaartje